Reading Time: < 1 minute

2018-ban nemzetközi megbízást kötött a Transmashholding Hungary Kft. és az Egyiptomi Államvasutak, amely 1300 vasúti gépkocsi előállításáról szól.

Az exportőri feladatokat Kelet-Európa legnagyobb vasúti eszköz gyártója, az orosz-francia tulajdonban álló Transmashholding magyarországi leányvállalata, a Transmashholding Hungary Kft. látja el. Így a megállapodás lehetővé teszi, hogy magyar áru mellett a járműgyártási kapacitás létrehozását is Magyarországra vonzza Az 1 milliárd eurós beruházásokkal Magyarország felkerülhet a vasúti járműgyártó ipar világtérképére.

A prototípus járműveket a 100-as majd a 120-as vonalon, Mezőtúr és Tiszatenyő között tesztelték.

80 és 120 km/h-s sebességek mellett vizsgálták a kocsik zajszintjét. A következő próbák során a fékrendszereket fogják tesztelni.

A járművek öt különböző verzióban készülnek majd el: 500 klimatizált harmadosztályú, ötszáz légjavítós harmadosztályú, 180 klimatizált másodosztályú, harminc klimatizált másodosztályú, büférészleggel, valamint kilencven klimatizált első osztályú épül meg.

Eközben Alexandria kikötőjébe is érkeztek új vasúti kocsik, amelyek tesztelését napokon belül megkezdi az Egyiptomi Vasúti Hatóság.

Forrás: Railwaypro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük