Reading Time: 2 minutes

A magyar utasoknak az Egyiptomba való beutazáshoz az érvényes útlevélen kívül vízumra is szüksége van! Az útlevélnek a hazaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie! Az általános turizmus vízum 30 napig és egész Egyiptom területén érvényes.

A vízumot érkezéskor (egyiptomi repülőtér Kairó, Hurghada, Sharm El Sheikh) vásárolhatják meg 25 USD-ért a repülőtéren a „Bank” feliratú ablaknál. Ebben az esetben érdemes amerkiai dollárt vinni magukkal, ha lehet pontosan a vízum díjának megfelelő összeget, hogy elkerüljék a pénzváltás okozta esetleges kellemetlenségeket. (Az ingyenes sínai vízum 15 napig és kizárólag a Sínai-félsziget Vörös-tenger aqabai partszakaszára érvényes, ez egy pecsétes vízumot jelent, amit az utasok érkezéskor kapnak az útlevélbe.)

Az Egyiptomba való beutazáshoz nem csak vízum szükséges, de az ábrán látható A.R.E. elnevezésű beutazási dokumentumot is ki kell tölteni. Ha Egyptair járattall utazik, akkor a repülőgép személyzete, már a gépen kiosztja ezt a dokumentumot, így lesz bőven ideje kitölteni, persze érdemes megjegyezni, hogy a kitöltése nem bonyolult. Angolol egyáltalán nem beszélő utasaink számára sem okozhat megoldhatatlan nehézséget.

A mellékelt példa ábrán minden jól követhetó, de ettől függetlenül megmutatjuk, hogyan kell kitölteni:

TRIP NO: repülőgép járatszáma, az Egyptjáratok esetében ez MS 752
ARRIVING FROM: az általun szervezett utazások esetében ez Budapest, de elképzelhető másik város is, pl bécsi indulás esetén természetesen Bécs.
FAMILY NAME: családi név
FORE NAME: keresztnév
DATE & PLACE OF BIRTH: születési hely és dátum
NATIONALITY: nemzetiség
PASSPORT NUMBER & TYPE: útlevél betűjele ez azonosítója, magyar útlevelek esetében ez két betű és hét szám
ADDRESS IN EGYPT: a szállodának a neve, ahol lakni fog az egyiptomi utazás alkalmával
PURPOSE OF ARRIVAL: érkezés célja, itt a megfelelő rublikát kell beikszelni, ami szinten minden esetben a TOURISM (turizmus) előtti kis négyzet lesz.

Az egyiptomi vámtisztviselő ellenőrzi az Ön útlevelét, lepecsételi a vízumát az A.R.E. elnevezésű beutazási dokumtumot pedig elteszi. Ezekután Önnek már csak a bőrönd felvétele van hátra, amiben természetesen a kinti asszisztenciánk segíteni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük